[FOTO] Cărăşeni la funeraliile papei Benedict al XVI-lea

Comunitatea romano-catolică de la Parohia „Maria Zăpezii” din Reșița este aproape de întreaga omenire care în aceste zile își ia rămas bun de la Papa emerit Benedict al XVI-lea. În ziua înmormântării, 5 ianuarie, la Biserica parohială „Maria Zăpezii” se va celebra, începând cu ora 17.30, o Sfântă Liturghie pentru sufletul + pp. Benedict al XVI-lea.

Între orele 12.00 și 16.00, Asociația Caritativă „Sfântul Vincențiu de Paul” din Reșița împreună cu Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița organizează o expoziție de cărți în limbile română și germană, precum și una de filatelie, dedicate papei emerit care pot fi vizitate la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din Reșița, a transmis preşedintele asociaţiei cărăşene Erwin Josef Ţigla.

Părintele Ionuc Vasile Hojda, parohul Bisericii romano-catolice din Moldova Nouă este prezent la Vatican la funeraliile papei Benedict al XVI-lea. Acesta a transmis pentru Radio Reşiţa că va participa la concelebrarea slujbei de înmormântare a fostului suveran Pontif, eveniment ce se va consuma joi, 5 ianuarie de la ora 10:30 (ora României).

Potrivit lui Erwin Josef Ţigla, prin grija Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin și a Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița, pentru aceeași dată de 5 ianuarie 2023 a fost editat un plic filatelic ocazional. Având aprobarea Poștei Române, întreaga corespondență care este trimisă în data de 5 ianuarie 2023 de la Oficiul poștal Reșița 1 va fi obliterată cu o ștampilă filatelică ocazională, astfel marcându-se și la Reșița trecerea în eternitate a Papa emerit Benedict al XVI-lea.

Conform vicarului general al Episcopiei romano-catolice de Timişoara, Monsignor Johann Dirschl, din România, la funeraliile papei emerit Benedict al XVI-lea participă o delegaţie a conferinţei episcopale de la nivelul Arhidiecezei romano-catolice, compusă din: Aurel Percă – arhiepiscop şi mitropolit al Arhidiecezei de Bucureşti, László Böcskei – episcop al Diecezei romano-catolice de Oradea şi Virgil Bercea – episcop greco-catolic de Oradea.

Sursa foto: facebook Ionuc Vasile Hojda, Erwin Josef Ţigla

De același autor

Related Articles