[FOTO] Carambol la Buchin din cauza nerespectării distanței între vehicule

3066

4 autoturisme s-au ciocnit în această dimineaţă pe DN 6, la intrare în localitatea Buchin. Evenimentul rutier s-a produs pe fondul nerespectării distanței între vehicule, spun poliţiştii.

„Întrucât nu a fost respectată distanța în mers, două autoturisme care circulau dinspre Băile Herculane spre Caransebeș s-au lovit față-spate la km 446+900 m, la intrare în localitatea Buchin. Din aceeași cauză, alte două autoturisme care circulau în aceeași direcție au intrat în coliziune față-spate cu cele două vehicule avariate și oprite pe partea carosabilă”, declară Cecilia Dăneţ, purtător de cuvânt la IPJ Caraş-Severin.

Cei patru şoferi nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. În continuare polițiștii Biroului Drumului Naționale și Europene fac cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentului.

În urma accidentului o persoană a fost rănită ușor, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Circulația în zonă a fost oprită pe ambele sensuri de mers aproximativ 30 de minute, la această oră circulându-se dirijat pe un sens.

Polițiștii rutieri reamintesc că fiecare conducător al unui vehicul care circulă în spatele altuia este obligat să păstreze o distanţă suficientă faţă de acesta, pentru evitarea coliziunii, în situaţia când cel din faţă reduce viteza sau frânează brusc. Prin spaţiu de oprire se înţelege distanţa parcursă din momentul sesizării obstacolului până la oprirea vehiculului.

(Sebastian Dragomir)