Astăzi au fost deschise centre de vaccinare în localitățile Luncoiu de Jos (inclusiv pentru Vălișoara), Sălașu de Sus (pentru zona Țara Hațegului) și Peștișu Mic. În cele 3 centre locuitorii care s-au înscris pe liste au fost vaccinați cu prima doză a vaccinului anti ”COVID 19”.  În comuna Băița, locuitorii care au primit prima doză în urmă cu 3 săptămâni s-au prezentat la centrul de vaccinare pentru administrarea dozei rapel. DSP Hunedoara a asigurat dozele de vaccin necesare vaccinării a 1158 locuitori din cele 4 zone, care s-au înscris pe liste.

Vaccinările din cele patru localități fac parte din acțiunea „CARAVANE MOBILE DE VACCINARE ÎN ZONELE RURALE ALE JUDEȚULUI HUNEDOARA” inițiată de prefectul județului, Călin Petru Marian, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, cu sprijinul autorităților locale și al instituțiilor Ministerului de Interne. Serviciul de Telecomunicații Speciale Hunedoara a asigurat, ca de fiecare dată, conectarea și transmiterea datelor la platforma națională de vaccinare a populației.

Echipele medicale din centrele deschise în această dimineață sunt coordonate de specialiști ai DSP Hunedoara și de medicii Ștefan Repede și Luca Constantin.

Județul Hunedoara, în urma implicării Instituției Prefectului și a echipelor de vaccinare din cadrul DSP, coordonate de directorul Sebastian Mezei, se află pe unul din primele locuri în țară, privind numărul de persoane din zonele rurale, vaccinate de echipele mobile împotriva „COVID-19”.