[FOTO-AUDIO]Lucrările de reabilitare la clădirea principală a Colegiului Tehnic din Reşiţa au fost finalizate

Colegiul Tehnic din Reşiţa a fost reabilitat cu fonduri europene, recepţia fiind făcută la începutul acestei săptămâni. Conform şefului Direcţiei de Proiecte Europene din cadrul Primăriei, Graţian Dobre, valoarea proiectului se ridică la 13 milioane de lei, 12 milioane reprezentând fonduri nerambursabile. Însă, lucrările nu se opresc aici.

Lucrările au vizat corpul principal de clădire, sala de sport, un atelier, demolarea unui alt atelier, nefuncţional, şi amenajarea terenului se sport din incinta curţii obiectivului. Aceasta este prima etapă a rebilitării. Urmează o a II-a etapă care va fi finanţată fie din PNRR, fie din POR şi care va viza celelalte clădiri din incintă,” a declarat şefului Direcţiei de Proiecte Europene din cadrul Primăriei Reşiţa, Graţian Dobre.

Toate clădirile din curtea Colegiului Tehnic din Reşiţa vor fi rebilitate, iar complexul va deveni unul de elită pentru învăţământul dual, susţine primarul Ioan Popa.

“Afară mai sunt clădiri neatinse. Ele sunt prinse într-un alt proiect pe PNRR. Este vorba despre cantină, de căminul care a fost externalizat din sistemul educaţional, unde este Poliţia Locală, Evidenţa Populaţiei şi o clădire de atelier. Aceste clădiri nu au fost cuprinse în primul proiect pentru că nu erau eligibile. Atunci când finalizăm şi aceste clădiri, tot complexul va fi practic închis. Vom mai face nişte lucrări cu colegii noştrii de la Direcţia de Întreţinere a Patrimoniului şi trebuie să mai plantăm copaci, să mai lucrăm puţin la zonele care nu au fost abordate tot din condiţii de aligibilitate,” a declarat primarul Reşiţei, Ioan Popa.

Reţeaua şcolară din Reşiţa a fost rebilitată în proporţie de 99%, iar acum urmează dotarea unităţilor de învăţământ. Un proiect la care se lucrează la ora actuală.

Ioan Popa: “Am pregătit un proiect de dotări, pe care îl facem tot în colaborare cu toate instituţiile de învăţământ, şi vom dota cu bănci noi, calculatoare, table inteligente, cu absolut tot ce trebuie să fie dotată o instituţie de învăţământ, iar la Colegiul Tehnic şi cu nişte maşini, unelte pentru zona de ateliere”

Cele mai citite

Related Articles