[FOTO-AUDIO] Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii a fost marcată astăzi la Reşiţa!

Cu prilejul comemorării a 32 de ani de la Revoluţia Română, astăzi a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român. Evenimentul s-a desfăşurat pe platoul fostei Unităţi de Rachete Antiaeriene Sol-Aer 17.

Unitatea militară de pe deal, ”de la rachete! cum este cunoscută, a fost unul dintre locurile în care s-au consumat cele mai sângeroase scene din Reșița. Șapte soldați au murit, începând cu noaptea de 21 decembrie, după ce unitatea a fost atacată și supusă mai multor diversiuni. Generalul de brigadă în retragere, Vasile Cocoşilă, comandantul de atunci al unităţii, a refuzat ordinul de a scoate militarii în stradă, iar astăzi, după 32 de ani, a făcut apelul solemn și de 7 ori s-a răspuns ”căzut la datorie!”

Vasile Cocoşilă a trecut în revistă momentele importante din acel decembrie sângeros al anului 1989 și a spus că memoria eroilor nu trebuie uitată.

Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoți condus de protopopul Reșiței, Gheorghe Șuveți.

La ceremonia militar religioasă au fost prezenţi militari activi şi în rezervă, reprezentanţii asociaţiilor de revoluţionari, reprezentanţi ai MApN și a structurilor din MAI. Aceștia, în frunte cu prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, au depus coroane de flori la monumentul eroilor. De asemenea, prefectul i-a îndemnat pe toți cei prezenți să păstreze un moment de reculegere în memoria eroilor.

De același autor

Related Articles