[FOTO-AUDIO] Zilnic vin deşeuri în ţară. Unele sunt oprite la graniţă

Polițiștii de frontieră din vestul țării descoperă zilnic zeci de tone de deşeuri care urmează să intre ilegal în ţară.

Camioanele sunt oprite la graniţă după ce sunt verificate, inclusiv de lucrători din cadrul Gărzii de Mediu. În cel mai recent caz au fost descoperite 130 de tone de haine uzate şi mobilă veche, spune comisarul şef Laura Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

„Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a opt  automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second hand şi mobilier de la diferite societăți comerciale din Cehia, Germania și Austria pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General București din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu haine second hand și mobilier intr-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege. În total, în cele opt vehicule erau transportate 130.588 de kilograme de deşeuri”.

În toate cazurile, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Cele mai citite

Related Articles