[FOTO-AUDIO] Voluntarii For Life au creeat o aplicaţie dedicată elevilor

Profesorul de matematicã, Ovidiu Bãdescu, în colaborare cu voluntarii din comunitatea FOR LIFE, au lansat o aplicaţie ce vine în sprijinul elevilor, în procesul de învăţare.

“Este o aplicaţie, EDU FOR LIFE se cheamă, prin care dorim să ajutăm elevii să reţină punctele de teorie, să reţină formulele, dar şi să contribuie la dezvoltarea lor personală. Sunt itemi de educaţie financiară, de educaţie antreprenorială […]. Este o aplicaţie, care sperăm noi, va fi de succes,” a declarat pentru Radio Reşiţa, profesorul de matematică, Ovidu Bădescu.

Ideea acestei aplicaţii a plecat de la Andrei Ghinea, fost elev al Colegiului Naţional “Traian Lalescu” din Reşiţa şi voluntar al comunităţii FOR LIFE, care a creeat aplicaţia Quiz For Life, ce poate fi găsită pe Magazin Play, o aplicaţie cu întrebãri de logicã şi de culturã generalã. Din dorinţa de a veni în sprijinul elevilor, voluntarii au venit cu ideea de a creea o aplicaţie asemănătoare, dar pentru toate clasele şi toate materiile .

După două luni de muncă, două sute de ore de muncã din partea programatorilor, şi aproape cinci sute de ore din partea celor care introduceau itemii, a luat naştere aplicaţia EduForLife, ulterior, la iniţiativa unei alte voluntare, Adina Teudan, a fost creeată şi o platformã de învãţare https://edu.forlife.ro/.

Voluntarii susţin că, platforma are şi o serie de avantaje. În primul rând, elevii pot recapitula independent materia, aplicația alege în mod aleatoriu 10 întrebări din aproape 1500 de itemi, intrând în Quiz se pot găsi următoarele categorii: Ciclul Primar, Ciclul Gimnazial, Ciclul Liceal și o rubrică de Titularizare, iar apoi, la fiecare clasă se vor găsi şi materiile. În aplicaţie sunt incluse si secţiunile BACALAUREAT și EVALUARE NAȚIONALĂ, unde elevii pot alege materia şi nivelul de dificultate.

De asemenea, copiii mai pot găşi şi o secţiune de educație non-formală unde pot învăţa despre bullyin, inteligență emoțională, financiară sau antreprenoriat.

De același autor

Related Articles