[FOTO-AUDIO] Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?

Până la sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii cărășeni derulează activități în cadrul Campaniei naționale de prevenire a victimizării minorilor ”Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?”

Șeful Biroului Siguranță Școlară, inspectorul principal Horațiu Negulescu a declarat în emisiunea ”Oameni MAI aproape de tine”, că siguranța copiilor trebuie să reprezinte o preocupare constantă a celor care îi au în grijă.

”Campania are ca scop creșterea gradului de siguranță a minorilor prin conștientizarea părinților/celor care au în îngrijire copii și adolescenți, cu privire la potențialele pericole și situații vulnerabile la care aceștia pot fi expuși, acasă, pe stradă și în mediul online, atunci când nu sunt supravegheați de adulți. Ne adresăm nu doar minorilor, ci și reprezentanților acestora. Sunt probleme și la noi în județ. Anul școlar precedent am înregistrat un număr de 27 de infracțiuni, 23 în incinta unităților de învățământ și 4 în zona adiacentă. Avem o creștere față de alți ani, însă nu am avut probleme deosebite. Am avut două evenimente mai grave, care au fost și mediatizate, la Caransebeș  și Socol, însă lucrurile sunt sub control. Numărul nu este foarte mare, ținând cont că în județ sunt 400 de unități de învățământ preuniversitar și peste 37000 de elevi”.

Și în acest an, în Caraș-Severin funcționează 151 de unităţi de învăţământ care nu sunt asigurate nici cu pază umană şi nici cu sisteme de supraveghere video, a mai spus șeful Biroului Siguranță Școlară, inspectorul principal Horațiu Negulescu.

De același autor

Related Articles