[FOTO-AUDIO] USR vrea „o țară ca afară”!

Filiala Caraș-Severin a Uniunii Salvați România a adus la Reșița trei membri de marcă ai partidului, în cadrul proiectului „O țară ca afară”.

Europarlamentarul Vlad Botoș a lansat o invitație autorităților locale și antreprenorilor din Caraș-Severin pentru a discuta despre linii de finanțare de la Uniunea Europeană, despre absorbția fondurilor și despre aplicarea de strategii europene cu scopul de a dezvolta comunitățile locale. El a precizat că Planul Național de Redresare și Reziliență este apreciat de Comisia Europeană, dar acum Guvernul trebuie să aplice reformele promise pentru a putea atrage banii.

La dezbaterea publică pe tema finanțărilor europene, special destinate mediului de afaceri, a participat și fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Cu acest prilej, fostul europarlamentar a făcut și un bilanț al guvernării PSD-PNL, la un an de la preluarea puterii. În opinia sa, actuala coaliție nu s-a ținut de promisiunea de a face marile reforme.

Au spus că fac reforma constituțională, nu s-a mai auzit nimic de acest subiect. Au spus că fac reforma administrației publice. Nimic. Pare că trăim într-un fel de amnezie. A trecut un an de zile de când avem această hipercoaliție care nu a făcut nimic din ce a promis. În schimb, au venit cu niște pachete de legi care nu fac nimic decât să ne întoarcă înapoi”, a afirmat Cristian Ghinea.

La dezbaterea derulată sub motto-ul „Ne revenim în Europa. Ne revenim acasă, în România” a participat și senatorul USR, Cristian Ghica. Acest tip de întâlniri cu societatea civilă vor continua și în alte județe în care USR nu are parlamentari. De altfel, s-a menționat că pentru filiala Caraș-Severin acesta este un obiectiv pentru alegerile din 2024.

De același autor

Related Articles