[FOTO-AUDIO] Un nou computer tomograf va fi funcţional la Reşiţa prin proiectul transfrontalier ROSECAN

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa este partener într-un proiect trasfrontalier cu Serbia ce vizează îmbunătăţirea diagnosticului şi tratamentul tumorilor maligne. Proiectul a început în 2017 şi se va încheia în luna decembrie a acestui an. În judeţ mai apare astfel, un computer tomograf, spune managerul spitalului, Alina Stancovici.

„Este un proiect care Spitalului Judeţean i-a adus beneficii. Peste puţin timp va deveni funcţional computerul tomograf de la staţionarul 2. Spaţiul a fost amenajat cu sprijinul Primăriei Reşiţa şi al Consiliului Judeţean”.

Pentru cea mai importantă unitate medicală din Caraş-Severin, prin acest proiect se fac achiziţii de echipamente medicale în valoare de peste 2,5 milioane de euro, afirmă la rândul său, coordonatorul administrativ al proiectului, Silviu Tinca.

Proiectul face parte din Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, lider de proiect este Spitalul General Pozarevac, iar parteneri sunt şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, respectiv ONCOGEN.

Cele mai citite

Related Articles