[FOTO-AUDIO] Trafic blocat în jurul școlilor

În marile orașe este foarte greu să găsești un loc de parcare, mai ales la orele de vârf. Nici Reșița și nici Timișoara nu fac excepție!

Cel mai greu în trafic este dimineața când merg copiii la școală și la prânz, după încheierea cursurilor. Părinții vor să ajungă cât mai aproape de unitatea de învățământ și de multe ori încalcă regulile de circulație. Polițiștii locali din Reșița sunt intransigenți cu șoferii care își lasă mașinile parcate ilegal, a declarat șeful instituției, Alexandru Ciati. Sunt vizați cei care parchează pe trotuarele proaspăt modernizate.

Autoritățile locale reamintesc că elevii din Reșița au gratuitate pe mijloacele de transport în comun, pe baza legitimației de călătorie emisă de către TUR. La urcarea în autobuz este, însă, obligatorie validarea cardului de călătorie. În caz contrar, amenda este în valoare de 50 de lei.

În Timișoara situația este și mai complicată și va înrăutăți când va fi reactivat sistemul de parcare cu plată. Din acest motiv, polițiștii locali își fac de acum un plan de acțiune, spune noul director al instituției,  Hajdu Attila.

”Îmi doresc ca polițiștii locali să fie mai prezenți în zona instituțiilor de învățământ, în zona școlilor ca să putem identifica din timp situațiile eventual periculoase. Aici mă refer la furturi, cerșetorie, la fenomenul de bullying, la aspectele rutiere periculoase din zona școlilor, la mașinile parcate ilegal pe trotuar, care reprezintă un pericol pentru copii, la trecerile de pietoni periculoase sau în unele zone chiar inexistente. De luna viitoare știm că va fi operațional abonamentul rezident și în acest context fiecare loc de parcare eliberat este un câștig.”

Vă reamintim că parcarea este gratuită în Timișoara, cu excepția Zonei O, până în  31 martie, iar abonamentele vor fi disponibile din 21 martie.

De același autor

Related Articles