[FOTO-AUDIO] Tot mai mulţi poliţişti români sunt echipaţi cu dispozitive audio-video, tip bodycam

În dotarea Poliţiei Române vor intra alte 4500 de dispozitive audio-video, tip bodycam militar, similare celor folosite de poliţia britanică. Astfel că poliţiştii de la ordine publică, poliţia rutieră, poliţia de frontieră sau imigrări vor fi echipaţi cu astfel de aparate pentru a se proteja de eventualele reclamaţii în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Alte 7.500 de bucăți au fost livrate încă de anului trecut, într-un proiect inițiat de fostul ministru de interne, Ioan Marcel Vela. Costul unui aparat este de 1500 de lei.

Bodycam-ul reprezintă cea mai obiectivă probă, atât în dovedirea modului de acţiune a poliţistului, dar şi a unor fapte de ultraj, fiind un sistem portabil care asigură înregistrarea audio-video a intervenţiilor şi acţiunilor poliţiştilor. Este un sistem extrem de eficient, spune comisarul şef Dinu Nicorici de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Bodycam-ul poate fi folosit în mai multe situaţii, cum ar fi legitimarea persoanelor, conducerea la sediul poliţiei, oprirea vehiculelor, utilizarea forţelor şi mijloacelor din dotare, efectuarea controlului corporal şi al bagajelor, constatarea contravenţiilor şi a infracţiunilor, prevenirea unui pericol iminent la adresa vieţii şi integrităţii fizice a unei persoane sau punerea în executare a mandatelor emise de organele judiciare.

De același autor

Related Articles