[FOTO-AUDIO] Sport pentru toți și toți pentru sport! La înălțime există soluții chiar și pentru cei speciali

Pe Muntele Mic a început în această săptămână, primul episod al sezonului 7 din proiectul Zâmbete pe schiuri, organizat de Asociația Muntele Mic Extrem.

Beneficiari sunt  22 de copii care suferă de autism, însoțiți de părinții acestora, veniți în Banatul montan tocmai din Galați. Pe lângă activitățile de tabără, cursuri de schi și ateliere de dezvoltare personală, aceștia au fost vizitați astăzi și de jandamii montani.

Atât copiii, cât și adulții de la Asociația de Sprijin pentru părinți și copii cu autism Galați au fost impresionați de demonstrațiile făcute de câinele Vreni, multiplu campion la concursurile de profil, organizate de Salvamont. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei cărășene, Marius Săndulescu, spune că astfel de astfel de activități nu sunt o premieră.

Tabăra este organizată de președintele Asociației Muntele Mic Extrem, Ciprian Gaica, cel care a crezut în acest proiect încă de acum 7 ani. El spune că tabăra are un rol terapeutic și pentru părinții copiilor, care învață să accepte situația în care se află. Din păcate, în țară nu sunt foarte multe locuri în care să se acorde atenție acestei catogorii de persoane cu probleme speciale.

De același autor

Related Articles