Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România continuă seria protestelor!

La Reşiţa a avut loc astăzi, un astfel de miting, în faţa Prefecturii, la care au participat și alți  membri Cartel Alfa Caraş-Severin. Aceștia sunt nemulţumiţi de măsurile luate de Guvern care afectează drepturile economice și profesionale ale angajaților din sistem, a declarat președintele Biroului Teritorial SNPPC Caraş-Severin, comisar Petre Tarla.

Liderul polițiștilor de frontieră spune că oamenii nu au ieșit în stradă pentru a cere măriri de salarii sau sporuri, ci doar pentru a fi respectată legea.

La rândul său, președintele Confederației Naționale Sindicală „Cartel ALFA” Caraș-Severin, Marian Apostol, a spus că toate aceste aceste acțiuni sindicale vizează creșterea veniturilor lucrătorilor, justiție socială și politici publice echilibrate, în interesul cetățenilor, adoptate pe baza unui dialog social real. El a menționat că în România sunt peste două milioane de salariați care traiesc din salariul minim, sau apropiat de acesta, în sărăcie și excluziune socială. 

Astfel de acțiuni de protest au avut loc în mai multe orașe din țară, dar și în Capitală, la sediul partidelor politice din arcul guvernamental și la sediul Guvernul României.

La finalul perioadei de acțiuni, confederația Cartel ALFA va face o analiză a rezultatelor și va stabili acțiunile viitoare, în funcție și de restricțiile ce vor fi impuse de evoluția situației medico-sanitare.