[FOTO-AUDIO] Se lucrează la refacerea Barajului Oravița Mică

Muncitorii contractaţi de Administraţia Bazinală de Apă Banat lucrează intens la refacerea Barajului Oravița Mică, afectat de calamităţi. Scopul proiectului este de  apărare împotriva inundaţiilor a localităţii Oraviţa, asigurarea unui debit de servitute în localitate şi agrementul adiacent lacurilor de acumulare. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni, spune purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Sorina Neaga.

„Valoarea lucrărilor aflate în derulare la barajul Oravița Mică se ridică la peste 7 milioane de lei. Până la acestă dată au fost realizate lucrări în valoare de 400 de mii de lei, cu fonduri asigurate de la bugetul de stat. În acest an au mai fost alocate tot de la bugetul de stat peste 2,6 milioane de lei, urmând a fi realizate: refacerea paramentului amonte în vederea asigurării etanşeităţii corpului barajului, etanşarea fundaţiei, refacerea zidăriei degradate, mărirea capacităţii de evacuare a viiturilor şi consolidarea corpului barajului prin injecţii cu lapte de ciment.

Se lucrează şi la regularizarea albiei pârâului Oravița, în aval de barajul Oraviţa Mică în scopul scoaterii de sub efectul inundaţiilor a zonei adiacente cursului de apă. Lucrările care se vor executa sunt: reabilitarea lucrărilor de apărare existente, consolidarea malurilor şi igienizarea zonei”.

Complexul hidrotehnic Oraviţa, format din barajele Oraviţa Mare şi  Oraviţa Micã şi pârâul Oraviţa, a fost realizat în secolul al 18-lea.

Cele mai citite

Related Articles