[FOTO-AUDIO] Se intensifică controalele în trafic! Începe operațiunea SAFETY DAYS

De astăzi și până joi, 22 septembrie, polițiștii rutieri cărășeni acționează în cadrul proiectului ROADPOL-SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției, subcomisar Alina Boeru.

De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

“În cadrul acestui proiect, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor  participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Prin activitățile derulate, polițiștii cărășeni urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În acest an, în Caraș-Severin, 23 de persoane și-au pierdut viața în astfel de evenimente, cu 23% mai mult decât anul trecut.

Recomandări pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță:

– Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!

– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!

– Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!

– Nu conduceți sub influența alcoolului sau a drogurilor!

– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!

Participarea la proiect presupune asumarea unui angajament de respectare a normelor rutiere, ce poate fi transmis de orice persoană interesată, prin completarea numelui și a unei adrese de e-mail validă, la secțiunea Pledge, pe site-ul www.roadpolsafetydays.eu.

De același autor

Related Articles