[FOTO-AUDIO] Relativă linişte în minivacanţa de 1 Mai

Minivacanţa de 1 Mai nu a creat mari probleme în Caraş-Severin. În cele 3 zile au fost aplicate doar 121 de sancţiuni, deşi în stradă au fost aproximativ o mie de forţe de ordine.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe raza județului Caraș-Severin, polițiștii, jandarmi, polițiști locali și militari au acționat în dispozitivele de ordine publică și poliție rutieră, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și prevenirea faptelor antisociale. S-a acționat pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul cu persoane care revin din afara granițelor țării. Au fost constatate şi nereguli, dar nu foarte multe, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Alina Boeru.

„Au fost verificate 1.770 de persoane cu privire la respectarea măsurilor legale, fiind aplicate 121 de sancțiuni, în valoare de 227.170 de lei, celor care nu au respectat prevederile legii și s-au deplasat în afara locuinței, fără a avea un motiv justificat sau fără a avea declarație pe proprie răspundere. De asemenea, 92 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență”.

Alina Boeru a mai spus că acțiunile structurilor de ordine publică sunt desfășurate în scop preventiv, pentru a preîntâmpina apariția unor situații nedorite şi pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

Şi poliţiştii rutieri au fost la datorie!

În ultimele 72 de ore, 150 de poliţişti rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă regulile rutiere atunci când se deplasează pe drumurile publice și pentru impunerea respectării normelor legale pe timpul stării de urgență. În urma acțiunilor, poliţiştii au aplicat 430 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 331 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Alte 19 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție.

4 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și un conducător auto care a folosit telefonul mobil la volan, au fost sancționați contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere, în total, pentru abaterile constatate, fiind reţinute în vederea suspendării, 18 permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

13 conducători auto au fost sancționați cu amendă, concomitent cu reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru depășirea cu peste 50 km/h a regimului legal de viteză.

De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 3 privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

De același autor

Related Articles