În acest an a fost mare deranj pe cele 6 străzi din Luncă, care acum arată cu totul altfel. Acest lucru nu i-a deranjat prea tare pe cetăţenii din zonă care, în general, sunt mulţumiţi de stadiul lucrărilor.

„De abia aștept să văd cum va arăta. Va fi un parc cu băncuţe şi chiar cu o fântână. Sunt binevenite mai ales pentru bătrânii care vin de la cumpărături”.

„Eu așa repede nu am mai văzut să se facă 6 străzi. S-au mişcat destul de bine. Şi nu am avut întreruperi de apă sau de curent electric”.

Primarul Ioan Popa spune că în cartierul Luncă lucrează în paralel şi angajaţi ai serviciului de Patrimoniu din Primărie. Aceştia acţionează pe străzile Retezat, Damaschin Bojincă şi Lalelelor.

„Acolo avem două tipuri de lucrări. Cele șase străzi pe proiecte europene sunt lucrări câștigate de Constructim Timișoara care lucrează în parteneriat cu Elis Pavaje și acelea sunt în urmărirea colegilor de la investiții. În paralel facem în regie proprie lucrări pe străzile  perpendiculare pentru că vrem să ieșim definitiv de acolo şi să nu mai avem treabă cu zona Luncă”.

Circulația a fost redeschisă pe strada Nicolae Titulescu, urmând ca după Anul Nou să fie continuate lucrările în zona pietonală şi la piaţeta din Luncă.