[FOTO-AUDIO] Premii pentru elevii merituoşi din Episcopia Caransebeşului

În Sala de festivităţi “Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeşului au fost premiaţi marţi, 11 iunie la sfârşit de an şcolar, cei mai buni elevi de la Seminarul Teologic “Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş, dar şi elevi de la mai multe şcoli din judeţul Caraş-Severin care au participat anul acesta la olimpiade şi concursuri naţionale, organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale. Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului despre acest moment solemn pentru Radio Reşiţa:

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului împreună cu părintele profesor Nicolae Chiosa, inspector pe Disciplina Religie în judeţul Caraş-Severin şi părinţii diriginţi de la Seminarul Teologic au oferit premii elevilor ce au obţinut rezultatele cele mai bune în acest an şcolar. De asemenea, au primit premii şi elevii seminarişti care au avut o prezenţă constantă la programul duhovnicesc al şcolii de vocaţie din Caransebeş.

Anul acesta a fost unul mai special faţă de anii precedenţi întrucât un număr foarte mare de elevi de la mai multe licee din Caraş-Severin s-au înscris şi au obţinut rezultate foarte bune la concursurile organizate în anul şcolar 2018-1019, în special la Olimpiada Naţională de Religie pentru Seminarii şi Licee Teologice organizată la Caransebeş.

Premiile au constat în diplome, cărţi şi bani oferite de Episcopia Caransebeşului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi Seminarul Teologic “Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş. Elevii au venit la Centrul eparhial în straie populare şi buchete de flori pentru Părintele Episcop şi diriginţii lor. (diac. Pavel Canea)

Sursa text şi foto: Episcopia Caransebeşului

De același autor

Related Articles