[FOTO-AUDIO] Pompierii cărăşeni, pregătiţi să atace munţii!

Pompierii cărăşeni vor putea interveni mai uşor în zona montană. Parcul auto a fost completat cu autovehicule destinate  terenurilor accidentate și zonelor cu acces dificil, achiziţionate prin proiectul transfrontalier Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat.

Ofiţerul de presă al ISU Semenic, locotenent Adrian Manofu, spune că prin această achiziţie va creşte capacitatea de reacție a echipajelor de intervenție.

„Este vorba de două autoutilitare puternice, de teren, 4X4, capabile să transporte câte un echipaj de pompieri militari cu echipamente și materiale ușoare de stingere, dotate cu troliu, precum și un autocamion de transport materiale și echipamente destinate stingerii incendiilor, 4X4, dotat de asemenea cu troliu și lift pentru urcarea și coborârea materialelor. Ținând cont de specificul zonei muntoase a județului Caraș-Severin, acestea vor fi de un real folos salvatorilor cărășeni, pentru a mări capacitatea de reacție a echipajelor de intervenție și a ajunge cât mai repede la locul  producerii situațiilor de urgență, pentru salvarea de vieți și bunuri materiale”.

Proiectul „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat” este implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin, alături de ISU Semenic, Primăria orașului Vârșeț și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență ADIVEST Timișoara și este finanțat prin programul Interreg IPA CBC România-Serbia.

De același autor

Related Articles