Pieţele din Reşiţa sunt pline de verdeţuri şi legume de primăvară, mai ales că a început postul Paştelui, cel mai lung și aspru post din an.

Directorul SC Pieţe SA, Dorin Bistrian: Ne bucurăm că au început să revină producătorii cu produse de sezon în cele două pieţe, Piața Reșița Sud și Piața Reșița Nord. Sunt producători din județul nostru cât și din Oltenia, din judeţele Mehedinți, Dolj şi Gorj, producători care dealtfel vin de foarte mult timp. Numărul lor pare să fie în descreștere dar nu de anul acesta, este o tendință în ultimii ani de a scădea numărul producătorilor care vin cu produse în pieţe.

Chiar dacă tarabele abundă de spanac, leurdă, salată, ridichii, urzici, lobodă, ceapă şi usturoi verde, iar producătorii spun că preţurile sunt la fel ca şi anii trecuţi, cumpărătorii se lasă aşteptaţi. Ei susţin că din comoditate, oamenii merg la supermarket, însă calitatea nu este aceeaşi.

Producător: Avem marfă proaspătă, produse românești, trufandale care au apărut acuma, o ridiche românească, o ceapă verde românească, o salată românească. Preţurile sunt între 2 și 3 lei, depinde cât sunt de mare legăturile. Față de alţi trecuţi, vânzările sunt mai mici dar prețurile sunt la fel pentru că nu e putere de cumpărare. Din comoditate, oamenii preferă supermarketurile cu toate că nu ar trebui… În piață găsește totuși o marfă românească, proaspătă și frumoasă.

Nici cartofii şi fasolea, alimente de bază în post nu se vând mai bine. Producătorii spun că în această primăvară nu vor mai cultiva aşa mult având în vedere că au rămas cu foarte multă marfă care riscă să se strice şi cel mai probabil va ajunge la gunoi.