[FOTO-AUDIO] Peste 100 de copii învaţă la secţia deschisă de Liceul Teologic Baptist din Resita la Caransebeş

În anul şcolar 2020-2021, Liceul Teologic Baptist din Resita a deschis la Caransebeş o sectie destinata învăţământului preşcolar, şi a fost înfiinţată o singură grupă de gradiniţă cu program prelungit. În anul şcolar următor secţia a fost extinsă cu încă o grupă de grădiniţă si cu prima clasă pregatitoare.

Începând cu noul an şcolar, secţia de la Caransebeş a fost din nou extinsă, iar la ora acluală, aici învaţă peste 100 de copii.

Avem 3 grupe de învățământ preșcolar cu program prelungit, unde învață în jur de 85 de preșcolari, și în cele 2 clase de învățământ primar, clasa pregătitoare și clasa 1 avem în jur de 37 de elevi,” ne-a declarat directorul Liceului Teologic Baptist din Resita, Adriana Vârtău

Secţia funcţionează la fosta Şcoala Gimnaziala Nr. 7 din municipiu, iar clădirea a fost complet reabilitată.

“În momentul în care am obținut aprobarea de înființare a unei grupe de învățământ preșcolar din partea Inspectoratului Școlar Județean, ne-am adresat Primăriei Municipiului Caransebeș pentru a ne da în folosință o clădire și conducerea municipiului, prin domnul primar, au fost deschiși față de provocarea noastră și ne-au oferit un contract de administrare a clădirii situate pe strada Alunișului Nr.1, fosta Școală Gimnazială Nr.7 din Caransebeș. Clădirea au necesitat lucrări de reabilitare și am beneficiat de ajutorul Bisericii Baptiste Gheţimani din Caransebeș. Am fost sprijiniți în continuare și de Primăria Municipiului Caransebeș, și noi ca liceu cu personalitate juridică ne-am adus contribuția noastră. De asemenea, Biserica Sfânta Treime şi alte persoane care nu doresc să fie neapărat nominalizate, dar au donat astfel încât clădirea să ajungă așa cum o vedeți astăzi,” ne-a mai declarat Adriana Vârtău.

Clasele au fost utilate în mod corespunzător cu mobilier nou, elevii beneficiază de tehnologie smart, iar clasele din învăţământul primar au fost dotate cu table smart.

Adriana Vârtău, ne-a mai declarat că, secţia de la Caransebeş va fi in continuare extinsă.

Adriana Vârtău: “În anul următor școlar nu vom extinde numărul de grupe, vom rămâne la cele 3: grupa mică cu program prelungit, grupa mijlocie și grupa mare, însă vom merge mai departe cu clasele de la ciclu primar, cu continuitate, pregătitoare, clasa întâi, clasa a doua și dacă Dumnezeu îngăduie, sigur că ne dorim pe viitor să merge mai departe și cu gimnaziu.”

La ora actuală, Liceul Teologic Baptist din Resita mai are secţii deschise şi la Bocşa, Oţelu Roşu şi Moldova Noua.

De același autor

Related Articles