[FOTO-AUDIO] Paza bună trece primejdia rea! Noutăți legislative în obținerea avizelor de securitate la incendiu

Inspectorii de prevenire de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență  „Semenic” au organizat astăzi atelierul de lucru Paza bună trece primejdia rea, având ca tematică noutățile privind legislația din domeniul avizării și autorizării de securitate la incendiu și protecție civilă. Colonelul Simona Dumitrache a fost gazda evenimentului, organizat la Centrul Universitar UBB din Reșița.

„Primejdia rea în această a 12-a ediție a atelierului, este incendiul, paza bună este tot ceea ce se poate face să nu se ajungă să avem un incendiu. Din acest punct de vedere, am solicitat o întâlnire cu toți proiectanții care concură la realizarea proiectării și realizării acestei cerințe fundamentale – securitate la incendiu pentru o clădire. Legislația este nou-nouță pentru că au apărut modificări fundamentale. Noutatea cea mai mare este că avizul de securitate la incendiu se va simplifica foarte mult, transferându-se cumva toată răspunderea asupra proiectanților, iar responsabilitatea noastră va crește în momentul în care se recepționează și se autorizează construcția. Există și posibilitatea ca documentația să fie transmisă și în online. Se lucrează la acest lucru și sperăm ca în viitorul foarte apropiat toate documentațiile să fie depuse online”, a declarat colonelul Dumitrache.

La sesiunea de informare, pe lângă ingineri, verificatori de proiecte, experți tehnici, arhitecți și proiectanți, directorul UBB, Andrade Bichescu, au participat și noul inspector șef de la ISU Semenic, locotenet colonel Ionel Tilca, precum și alți trei foști comandanți ai pompierilor cărășeni.

Aflat la prima sa activitate din postura de comandant al ISU Semenic, Ionel Tilca a precizat că este vorba de o instruire mai mult decât necesară a celor care au atribuții în realizarea obiectivelor de investiții și în obținerea avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu.

„Avem un simpozion pe această linie de securitate la incendiu, însă totodată este și în răspunderea noastră ca noi să ne asigurăm și de siguranța în exploatare a construcțiilor prin avizele și autorizațiile pe care le emitem. Vom fi alături atât de autorități, atât de proiectanți și de executanți, de toți cei care pe parcursul activităților vor avea nevoie de suportul nostru tehnic, suportul de specialitate”.

De același autor

Related Articles