[FOTO-AUDIO] Nicio ședință fără scandal! A devenit o obișnuință în Consiliul Județean

Consilierii județeni din Caraș-Severin s-au reunit astăzi pentru a vota proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare de pe luna iulie.

Printre proiectele supuse aprobării s-au numărat și cele care vizează rectificarea bugetului propriu și a bugetelor de venituri şi cheltuieli ale instituţiilor şi serviciilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean. A fost o rectificare pozitivă cu numai 314 mii de lei, bani încasați în urma implementării unui proiect cu finanțare europeană.

Tot astăzi a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Acesta se confruntă cu mari probleme financiare, dar și legate de management, după cum a declarat președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca. Datoriile se ridică la 24 de milioane de lei, iar arieratele la 16 milioane. Din acest motiv a fost schimbat și managerul Alina Stancovici. În plenul ședinței, opoziția a acuzat că decizia de demitere nu este contrasemnată de juriștii Forului Județean.

După mai multe discuții aprinse, consilierii județeni au aprobat și finanțarea Studiului de Prefezabilitate necesar pentru modernizarea căii ferate Reșița – Timișoara. Încă se discută dacă se va opta pentru trenurile cu propulsie pe hidrogen sau pentru trenuri pe acumulatori. Cert este că ceilalți trei parteneri (Consiliul Județean Timiș, Primăria Reșița și Primăria Timișoara) au aprobat deja acest studiu în ședințele de consilii.

Tot în ședința de astăzi s-a decis acordarea titlului de  „Cetăţean de Onoare al judeţului  Caraş-Severin”, doamnei Cornelia FETEA. Ea este de ani buni președinta Filialei Caraș-Severin a Asociației Foștilor Deținuți Politici și Deportați în Bărăgan.

De același autor

Related Articles