[FOTO-AUDIO] MAI își face datoria și intensifică controalele

O nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență va avea loc astăzi, de la ora 16, la Prefectura Caraș-Severin. Atunci se va decide dacă vor fi impuse noi măsuri pentru Banatul montan.

Structurile MAI anunță zilnic sancțiuni aplicate persoanelor care nu respectă măsurile de protecție pe timp de pandemie, dar nimeni nu știe dacă aceste amenzi sunt plătite sau nu. Ministrul de interne Marcel Vela,  spune că oamenii legii își fac datoria și au intensificat aceste controale.

Noi ne facem datoria și aplicăm legile în vigoare. Amenzile pot fi plătite cu o reducere de 50%, iar cei care nu sunt mulțumit sau cred că a fost amendați greșit, evident, pot să le conteste în instanță. Nu cred că se va întâmpla ce am înregistrat în primul semestru, când Avocatul Poporului sau Parlamentul au crezut că pandemia a trecut și au vrut să facă un pic de capital electoral. Cred că acum conștientizează că avem de-a face cu un virus periculos, care nu ține cont de culoare politică și infectează atât bătrâni, cât și tineri. Suntem într-o situație delicată și doar împreună putem să trecem peste, fiind responsabili și respectând regulile.

Polițiștii cărășeni au demarat în această dimineață o acțiune de control a mijloacelor de transport care tranzitează județul. Verificările se desfășoară la nivel național, spune purtătorul de cuvânt al Poliției, Alina Boeru.

Începând din această dimineață, polițiștii serviciului rutier Caraș-Severin în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului de stat pentru controlul în transportul rutier, de la nivel teritorial, desfășoară acțiuni cordonate la nivel național ce vizează transportul de persoane. Organele de control verifică, în primul rând, legalitatea efectuării transportului de persoane de către operatorii de transport și modul în care conducătorii auto și pasageri respectă măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii covid-19.

Despre amenzi, controale și respectarea măsurilor de protecție, ministrul Marcel Vela va vorbi astăzi în Pulsul zilei.

De același autor

Related Articles