Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa, în colaborare cu ACS Banat Girls Reşiţa derulează o campanie de donare de plasmă. Persoanele care au fost depistate cu SARS-COV19 şi au învins această boală sunt aşteptate la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa, pentru a ajuta şi alţi oameni să lupte împotriva acestui virus.

Directorul Rodica Neaga: Ne-am bucurat astăzi că în rândul celor care lucrăm la centrul de recoltare din Reșița a venit domnul Amariei Daniel, directorul Casei de Cultură a Studenților din Reșița și ne-a propus un proiect de donare de plasmă pentru cei care au avut COVID-19 din rândul celor care practică diverse sporturi și care sunt afiliate de Casa studenților. Chiar în cursul zilei de astăzi am luat două persoane care au avut coronavirus pentru donare de plasmă.

Rodica Neaga a mai precizat că până în prezent din 910 pacienţi care s-au vindecat de coronavirus, 21 s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa şi au donat plasmă.

Alex Ungureanu, reprezentantul ACS Banat Girls Reşiţa: Încep prin a-mi exprima mândria față de fetele noastre care astăzi au ales să răspundă pozitiv invitației Casei de Cultură Studențesc și s-au alăturat campaniei „Luptăm împreună până la ultima picătură de plasmă”. Astăzi au reușit să doneze două fete din cele trei prezente, la una dintre ele a trebuit să amânăm deoarece au apărut mici probleme. Încă o dată repet suntem mândri de ele, au arătat empatie față de semeni și nu în ultimul rând curaj prin gestul lor și sper ca în viitorul cât mai apropiat să pot spune asta despre cât mai multe persoane din comunitatea noastră.

Între cei care au donat plasmă astăzi se numără şi Lidia Căuni de la ACS Banat Girls Reşiţa: Astăzi am ales împreună cu colegele mele să facem un act de caritate adică să salvăm vieți prin donarea de sânge și de plasmă. A fost un proces foarte scurt, totul a durat cinci minute și în aceste cinci minute putem salva mai multe vieți. Sunt bucuroasă că noi am reușit și îndemn și pe alții să facă ce am făcut noi astăzi.

Directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Reşiţa, Daniel Amariei: Invităm pe această cale toţi reşiţenii care îşi  doresc să se alăture acestei inițiative. Pot dona toți cei care au avut acest virus și ultimul test negativ a avut loc în urmă cu 28 de zile. Persoanele care doresc să se alăture, trebuie să se prezinte cu cartea de identitate și buletinul de analize care să ateste că a fost negativ la ultima testare.

Programul Centrului de Transfuzii Sanguine din Reşiţa este de luni până vineri, însă săptămâna aceasta va fi deschis inclusiv sâmbătă, între orele 8.00 -13.00.