[FOTO-AUDIO] Jurnaliştii din nou voluntari pentru o zi

Săptămâna Naţională a Voluntariatului a continuat miercuri,16 mai la Reşiţa, cu acţiunea ”Jurnalişti voluntari pentru o zi”.

”Noi jurnaliștii, am avut din nou onoarea să pregătim specialități pentru copiii beneficiari de la centrul de zi pe care Fundaţia Humanitas Pro Deo din Caraș-Severin îl administrează, spune Laura Sgaverdea, managerul Radio Reșița”:

”Suntem bucuroși că măcar în Săptămână Națională a Voluntariatului putem să dăm și noi o mână de ajutor, să ajutăm la pregătirea mesei pentru copiii defavorizați din Mociur și Câlnic. Humanitas Pro Deo și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin au deja tradiție în organizarea unor astfel de acțiuni. Eu sunt fericită că fac parte din echipa aceasta de jurnaliști din mass media locală, care pune ”umărul” și vede cum e să muncești pentru copiii defavorizați. Pentru mine e o onoare!”

De asemenea alți colegi de breaslă au răspuns acestei invitații, fiind solidari în această misiune deosebită: voluntariatul.Mianda Mladin, Ziarul Argument:

”Suntem pentru prima oară la o astfel de acțiune. Am venit să-i ajutăm pe cei de la Humanitas Pro Deo, să facem o masă mai …festivă, cu această ocazie. Mă bucur că colegii mei au venit în număr așa mare și sper ca acești copii să se bucure de ce putem noi să facem astăzi pentru ei.”

I-am făcut fericiți pe acești copiii speciali ai Reșiței:

Bogdan Dragomir, 11 ani:

”Azi am mâncat la Fundație, iar mâncarea a fost foarte bună.Ne-am distrat și am întâlnit copii noi. ”

Florentina Cârpaci, 11 ani:

”Azi am mâncat hamburger, iar aici mă joc cu ceilalți copii, învăț.”

Fabian Micu, 9 ani:

”Mă  joc cu copiii, mă joc cu mingea și mă duc în oraș cu tata. Mergem împreună în parc, îl ascult pe tata. Astăzi, am mâncat hamburger foarte bun. Le mulțumim celor care au pregătit mâncarea pentru noi.”

Pentru cei mici am pregătit, sub atenta supraveghere a bucătarului șef, Ocsi Pozsar, hamburger și salată de fructe exotice:

”Pregătim hamburger și un desert de fructe exotice cu iaurt. Ajutăm și noi cum putem în fiecare an. Măcar atât putem și noi să facem o zi pe an să venim să ajutăm copiii.”

Florea Nica, gazda evenimentului din partea Fundației Humanitas Pro Deo ne-a făcut să ne simțim minunat și de această dată, exprimându-și regretul că în aceste condiții, ne întâlnim doar o dată pe an:

”Bine ați revenit! Îmi pare rău că este doar o dată pe an, mi-aș dori măcar trimestrial să ne întâlnim. Prin astfel de acțiuni urmărim să ne educăm, să ne pese mai mult de cel de lângă noi.  Să-i ajutăm să se dezvolte. Fundația Humanitas Pro Deo Caraș-Severin are mai mute proiecte prin care se urmărește să se facă ce este mai bine pentru copii. Tot ceea ce facem noi, în general,  și dvs., acum, facem pentru a dărui zâmbete acestor copii, care au nevoie în viața lor de acest gen de evenimente. Pregătim mâncarea pentru copiii defavorizați din sistemul ”After School” de la școlile din Mociur și Dealul Mare, de asemenea pentru persoanele adulte și vârstnice cu venituri mici, care frecventează cantina noastră și găzduim un număr redus de tineri, care nu sunt beneficiari, ci sunt voluntari. Chiar dacă sunt cu un mic grad de handicap noi îi punem în valoarea și ei ne ajută în tot ceea ce facem.La ora actuală avem în jur de 110 persoane beneficiare ale serviciilor noastre.”

Principalul organizator al evenimentului a este Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, împreună cu voluntarii Centrului Mansarda din Reșița. Daniela Lupșan, directorul DJTS Caraș-Severin a vorbit despre eveniment.

”Provocarea vă este adresată vouă, jurnaliștilor din Caraș-Severin, din zona noastră, cei care de fiecare dată ați promovat activitățile de voluntariat și noi ne mândrim cu acest parteneriat. Să vedeți cum este de partea cealaltă a echipei, să nu fie numai poze, ci să existe și lucrurile acestea de organizare. Avem tradiție, ne punem cu toții resursele la ”bătaie” astfel încât să ne mândrim cu ceea ce am pus în farfurie, să fie încă o zi de muncă încheiată cu succes.”

Cristina Corocan

————————————————————————-

O nouă zi din Săptămâna Naţională a Voluntariatului îi are în prim plan pe jurnaliştii din mass media locală.

Voluntarii Centrului Mansarda împreună cu jurnaliştii pregătesc masa de prânz pentru copiii din Centrul de zi pe care Fundaţia Humanitas Pro Deo îl administrează.

Aşa că astăzi, ştirile au trecut în plan secund şi reportofoanele au fost înlocuite cu uneltele din bucătărie.