[FOTO-AUDIO] Hala Minda găzduiește experiența ReMetal Reșița 2021

Primăria Reşiţa este parte a unui proiect european, finanţat prin Programul Transnaţional Dunărea, denumit „CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane în Regiunea Dunării”.

Hala Minda este un prim exemplu în care regenerarea urbană se dezvoltă în jurul și prin industrii creative.

Șase lucrări monumentale sunt expuse într-un parc de sculptură în fața halei, iar vernisajul de astăzi s-a desfășurat în contextul aniversării a 250 de ani de foc nestins la Reșița. Lucrările sunt proiectate de artiștii Roman Cotoșman, Doru Covrig, Ingo Glass, Peter Jecza, Aurel Vlad și Constantin Flondor, și executate local, cu aportul unor firme de profil.

Proiectul reprezintă o continuare a tradiției orașului – deschiderea pentru inovare industrială, cu o punere în practică la nivel contemporan și urmărește cele mai bune soluții pentru revitalizarea obiectivelor de patrimoniu. În Regiunea Vest, Hala Minda poate să devină, prin investiții din fonduri europene, un centru de creație și de expoziție pentru lucrări în metal, să găzduiască evenimente și să aducă împreună sculptori din întreaga lume, a spus primarul Ioan Popa.

Proiectul CINEMA se derulează prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest şi are drept scop regenerarea urbană a acestor zone din Regiunea Dunării. În hala Minda, o clădire din cărămidă pe structură de metal, se vor  dezvolta facilităţi de învăţare practică pentru ceea ce înseamnă prelucrare metal atât pentru elevii care urmează cursurile Şcolii Duale reşiţene, cât şi pentru firme de profil din oraş, a spus directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Acest proiect pilot a beneficiat de o finanțare prin Programul Interreg în valoare de aproape 128 de mii de euro.

De același autor

Related Articles