[FOTO-AUDIO] Filtrele instituite pe raza judeţului Caraş-Severin au dat rezultate

Peste 250 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au acţionat ieri pe raza judeţului Caraş-Severin şi au verificat modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă.

69 de persoane au fost amendate pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare privind circulația pe drumurile publice, dar au fost constatate şi alte nereguli.

În cadrul acțiunilor au fost constituite mai multe dispozitive de ordine și siguranță publică pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare, menținerea ordinii și liniștii publice și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină.

Echipajele au verificat în trafic peste 750 de autovehicule și au  legitimat peste 1150 de persoane, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Alina Boeru.

„Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 167 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 138.215 de lei, 69 dintre acestea fiind date pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 61/ 1991, republicată, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și a liniștii publice”.

Alte 3 sancțiuni au aplicate pentru delicte silvice, fiind confiscați aproape 120 mc. de material lemnos, în valoare de peste 35.000 de lei. S-au dat amenzi şi pentru practicarea comerţului ilicit, fiind confiscate produse alimentare și produse pe bază de clor. Tot în cadrul acțiunilor de ieri, polițiștii au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 3 privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

De același autor

Related Articles