[FOTO-AUDIO] Diploma de excelență „Episcop Emilian Birdaș” a ajuns la Căvăran

Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Lucian a slujit duminică în Parohia Constantin Daicoviciu din Protopopiatul Caransebeș, unde a binecuvântat o troiță, biroul și biblioteca parohială din curtea bisericii, precum și exteriorul acesteia.

Ierarhul, alături de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”. Au participat mulți credincioși ce s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de membrii grupului psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. 

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Lucian l-a hirotonit diacon pe teologul Florin Georgian Cilibia ce va sluji la Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș.

Preasfințitul Lucian

Pentru implicarea și dragostea arătată față de sfânta biserică, părintele Trandafir Albai, precum și ctitorii troiței și ai biroului și bibliotecii parohiale din curtea bisericii, au primit Diploma de excelență „Episcop Emilian Birdaș”.

Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Constantin Daicoviciu a fost ridicată în anul 1844, ctitorii fiind credincioşii acestui sat. Sfântul locaș a fost zidit din cărămidă, pe fundaţie de piatră, în stil baroc. Turnul bisericii este din cărămidă şi acoperit cu tablă zincată.

Iconostasul este din zid de cărămidă şi a fost pictat în ulei de in,  în anul 1843 de  Mihail Velceleanu din Vasiova. Pictura murală a întregii biserici a fost efectuată în 1899, fiind opera pictorului Ioan Bagiu din Lugoj. Sculptura bisericii s-a executat în anul 1931 de către sculptorul Traian Bălaşa din Timişoara. Biserica a fost târnosită pe 20 iunie 1936 de Episcopul Vasile Lăzărescu al Caransebeşului. 

De același autor

Related Articles