[FOTO-AUDIO] ”Comunitate în mișcare” – susține amenajarea Centrului de zi pentru persoane cu dizabilități

În Reșița se află în plină desfășurare evenimentul sportiv umanitar ”Comunitate în mișcare” prin care se urmărește strângerea de fonduri pentru reabilitarea în oraș a unui Centru de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități.

Oana Frențiu, președintele Fundației Comunitare a Banatului Montan vorbește despre acest proiect ambițios în care sunt implicate Asociația Cărășana Sindrom Down și Asociația Charcot Marie Tooth România:

”Comunitate în mișcare” este un eveniment caritabil organizat de Fundația Comunitară Banatul Montan. Banii strânși din taxa de participare la ediția 2021 vor fi folosiți pentru a susține această: amenajarea unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități în orașul Reșița.

Un asemenea centru nu există în prezent în Reșița. Mai mult, activitățile de socializare și integrare a persoanelor cu dizabilități sunt extrem de rare, aproape inexistente.

Centrul de zi își propune să ofere susținere persoanelor adulte cu dizabilități prin multiple acțiuni cu beneficii enorme:

diverse forme de terapie, kinetoterapie, masaj sau terapie ocupațională cu un impact semnificativ asupra stării de sănătate

consiliere psihologică și suport informațional – esențiale pentru starea emoțională echilibrată a beneficiarilor și pentru a-i ajuta să își înțeleagă mai bine drepturile

activități de grup, recreative cu rol de a întări relațiile între membrii comunității, de a da posibilitatea unor manifestări relaxante și de bună voie

alte activități de interes: ateliere tematice,  consiliere vocațională, diverse cursuri de instruire.

“Comunitate în Mișcare” este o campanie sportivă online prin care se promovează un stil de viață sănătos, încurajând practicarea sportului și a mișcării de orice fel chiar și în condiții de restricții, distanțare socială.

Doritorii pot participa la una sau mai multe probe din concurs: alergare, ciclism, înot, mers, deplasare în scaun cu rotile. Fiind un eveniment online, nu există limite geografice.

Înscrierea în concurs se face online pe www.comunitateînmiscare.ro.

Evenimentul Comunitate în mișcare se va încheia în data de 15 octombrie, dar în această toamnă vor mai avea loc și alte activități prin care se pot aduna fonduri pentru viitorul Centru de zi al persoanelor cu dizabilități din Reșița.

susa foto: Comunitate în mișcare