[FOTO-AUDIO] Colectarea selectivă a deşeurilor în Reşiţa este un fiasco!

456

Colectarea selectivă, un vis nerealizat! Coşmar şi pentru autorităţi şi pentru cetăţeni.

Autoritățile locale din Reșița se plâng că cetățenii nu colectează deșeurile în mod selectiv pentru că acum au la dispoziţie containere speciale pentru gunoi menajer, hârtie şi carton, sticlă şi PET-uri. Pe de altă parte, oamenii spun că respectivele containere sunt mai tot timpul pline și că operatorul de salubritate adună gunoaiele la grămadă. S-a întâmplat şi în această dimineaţă, într-unul din cartierele oraşului.

„N-ai ce să respecţi din moment ce ele sunt pline. Îi slabă organizarea. Uitaţi-vă şi dumneavostră, unde să pui plasticul?”, se întreabă un cetăţean revoltat.

„Eu am venit cu ele selectate, dar cum să le pun în containere, dacă ele sunt pline ochi. Aşa se întâmplă în 80% din cazuri. Le aruncăm pe jos şi apoi ne amendează”, spune un alt reşiţean intervievat.

De altfel, un echipaj de la Poliţia locală Reşiţa a fost astăzi în zonă şi a supravegheat containerele. La fel au făcut şi ieri.

 

Citeşte şi: Colectarea selectivă a deşeurilor, un vis frumos pentru reşiţeni

Imagini surprinse în 25 august

Aşadar, cetăţenii sunt nemulţumiţi că ei selectează deşeurile pe fracţii, iar SC Bratner le colectează la grămadă. Octavian Barbu, şef de Birou la Serviciul Gospodărie Urbană şi de Mediu din Primăria Reşiţa, spune că aceste nemulţumiri sunt nefondate.

„Recipientele de colectare selectivă se golesc cu un autocompactor. Colectarea se face în zilele de luni şi marţi pentru deşeurile din PET şi metal, miercuri şi joi pentru cele din hârtie şi carton, iar vineri se colectează sticla. Ele se ridică cu compactorul cu care se ia gunoiul menajer, nu există un utilaj specializat pentru fiecare fracţie. Dar în ziua respectivă se ridică numai deşeul respectiv”.

Aşa cum se întâmplă de obicei, adevărul e undeva la mijloc. Cert este că operaţiunea de colectare selectivă a deşeurilor în Reşiţa este un fiasco. Vă prezentăm mai jos şi imagini surprinse în dimineaţa zilei de 2 august.

Imagini surprinse în 02 august

Octavian Barbu a mai spus că orice neregulă privind colectarea deşeurilor poate fi reclamată la Poliţia locală Reşiţa (Telefon: 0255-225445 sau e-mail: politialocala@primariaresita.ro ) sau la Primărie (Telefon: 0255 – 211 692 sau e-mail: mediu@primariaresita.ro)

Citeşte şi: Colectarea selectivă, obligatorie prin lege!

(Sebastian Dragomir)