[FOTO-AUDIO] Chiar și în criză de personal, polițiștii cărășeni fac activități de prevenire

În Săptămâna Prevenirii Criminalității, polițiștii din Caraș-Severin au desfășurat numeroase activități informativ-preventive abordând subiecte de interes social, scopul fiind acela de a scădea apariția fenomenului de victimizare în rândul cetățenilor.

În prima zi din această săptămână, polițiștii au abordat tematica prevenirii discriminării și au prezentat criteriile și formele discriminării, în scopul de a înțelege că oameni sunt diferiți dar egali în drepturi. S-a subliniat importanța respectării drepturilor celor din jur, dar și faptul că discriminarea este un comportament imoral, ilegal și sancționat de lege.

Ziua de marți a fost dedicată prevenirii violenței domestice, întrucât este un fenomen complex ce are consecințe atât în plan individual, familial, cât și la nivel comunitar și al societății în ansamblu.

Ziua de miercuri i-a găsit pe polițiști acționând în vederea prevenirii victimizării și disparițiilor de minori. Trebuie menționat că numai în această săptămână, 3 minori din Reșița au fost dați dispăruți, dar din fericire au fost găsiți.

Joi, polițiștii au purtat discuții cu elevii și profesorii de la Școlile Gimnaziale Maciova și Constantin Daicoviciu, cărora le-au adus în atenție tipurile de fraude informatice: phishing-ul prin email, phishing-ul prin telefon, fraudele pe platforme market place, clonarea cardurilor și așa mai departe.

Săptămâna Prevenirii Criminalității s-a încheiat vineri cu o lecție de educație rutieră susținută de inspectorul Cristian Ciortuz de la Biroul Rutier Reșița.

Polițistul rutier le-a vorbit elevilor de la Colegiul Mircea Eliade și de la Școala Gimnazială 8 din Reșița despre principalele reguli de circulație și i-a provocat la o serie de jocuri interactive.

Gazda evenimentului a fost directorul Colegiului Mircea Eliade, profesorul Marius Cornici.

Chiar și în criză de personal, polițiștii cărășeni au dus la bun sfârșit activitățile planificate în cadrul campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalității, spune subinspectorul Mihaela Preda de la Biroul Siguranță Școlară.

De același autor

Related Articles