[FOTO-AUDIO] A.T.O.P. Caraș-Severin dă o mână de ajutor Inspectoratului de Poliție 

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin primește echipamente de la Consiliul Județean pentru a îmbunătăți calitatea misiunilor desfășurate. Beneficiare sunt Serviciile Rutier și cel de Investigații Criminale.

Creșterea alarmantă a numărului de șoferi depistați în trafic după ce au consumat droguri a determinat conducerea Poliției să ceară sprijin Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Din această săptămână, două aparate de testare a consumului de substanțe psihoactive se adaugă celorlalte două echipamente de acest tip, deja existente la Serviciul rutier.

Președintele ATOP, Ioan Cojocaru spune că dotarea Poliției este precară pe acest sector și numai două aparate erau insuficiente la nivelul unui întreg județ.

Ioan Cojocaru a mai spus că în viitorul apropiat vor intra în dotarea Serviciului de Investigații Criminale echipamente necesare pentru căutarea persoanelor dispărute. Este vorba despre o dronă cu termoviziune, binocluri performante, lanterne, acumulatori și veste reflectorizante.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din Caraș-Severin este formată din șefii structurilor MAI din județ, la care se adaugă subprefectul Cristian Gîfu, 5 consilieri județeni, 3 reprezentanți ai comunității și șeful Poliției locale Reșița.

De același autor

Related Articles