[FOTO] Au folosit armele pentru a stabili „preţul corect”

331

Un scandal izbucnit la sfârşitul săptămânii trecute în Petroşniţa a scos la iveală mai multe nereguli. Conflictul a fost declanşat ziua în amiaza mare, după ce trei bărbaţi din Sibiu au venit în localitate pentru a cumpăra miei de Paşte. Pentru că nu s-au înţeles la preţ, sibienii au fost alungaţi cu focuri de armă. În plus, maşinile acestora au fost avariate, se arată într-un comunicat al poliţiştilor din Caraş-Severin.

„În timpul altercației au fost lovite oglinzile retrovizoare, geamul lateral-stânga și bara din față a unei autoutilitare. De asemenea, au fost executate trei focuri de armă cu un pistol neletal, înspre cele două autoutilitare ale sibienilor, fără a produce vătămări corporale vreunei persoane”, spune Cecilia Dăneţ, purtătorul de cuvânt al IPJ.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe, distrugere, deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării, uz de armă neletală din categoria supusă autorizării, fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Poliţiştii au efectuat ieri, cinci percheziții domiciliare la imobilele agresorilor din Buchin. „Cu această ocazie, au fost ridicate 12 cartușe cu glonț, nepercutate, un cartuș nepercutat cu bilă, un tub cartuș percutat, șase articole vestimentare care aveau montate sisteme antifurt, o motocicletă care figurează în bazele de date ca fiind sustrasă din Italia, dar și cantitatea de 17,6 kg de frunze de tutun uscate”, precizează Cecilia Dăneţ.

La acţiune au participat polițiștii de ordine publică, de investigații criminale, cei din cadrul Secției 2 de Poliție Rurală Caransebeș, împreună cu polițiști specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

(Sebastian Dragomir)