[FOTO] Atenție unde mâncați! Restaurante din vestul ţării, adevărate focare de infecţii

Echipele de control ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Vest au acordat amenzi de 30.000 de lei și au închis două restaurante în urma controalelor efectuate la sfârșitul săptămânii la Lugoj.

Sfârșit de săptămână încărcat pentru echipele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Vest, care coordonate de comisarul Sorin Susanu, care au descins inopinat într-o serie de restaurante din municipiul Lugoj.

Rezultatele controalelor au fost groaznice pentru unitățile de alimentație publică și mai ales pentru clienții acestora, care nu știu ce se ascunde în spatele ușilor bucătăriilor.

Inspectorii au descoperit alimente expirate și păstrate neconform, carne și ouă ținute la temperaturi de 30 de grade, suncă cu mucegai, mizerie, muște și ustensile vechi și ruginite.

Situația extrem de gravă descoperită de noi a dus la suspendarea activității acestor restaurante, la distrugerea produselor neconforme și amenzi în consecință. Vom continua controalele în tot județul Timiș, deoarece se pare că legea este total nerespectată și unii cred că ne ocupăm exclusiv de municipiul Timișoara”, a declarat Sorin Susanu.

Mai precis două restaurante și-au suspendat pe moment activitatea, iar amenzile aplicate se ridică la suma de 30.000 de lei.

Deși ar fi fost normal ca restaurantele care atentează la sănătatea lugojenilor să fie făcute cunoscute, comisarul șef de la Protecția Consumatorului Timiș nu a oferit numele localurilor controlate, închise sau amendate, pentru a nu ajunge în instanță, unde instituția are toate șansele să piardă procesele.

Cele mai citite

Related Articles