Un tramvai a deraiat miercuri seară, în municipiul Arad, iar o pasageră rănită a fost transportată la spital, în timp ce alţi doi pasageri au acuzat dureri uşoare după ce s-au lovit în vagon. Incidentul a avut loc pe Calea Iuliu Maniu, înainte de urcarea pe un pasaj.

Directorul Companiei de Transport Public Arad, Claudiu Godja, a declaraţ pentru AGERPREŞ că garnitura formată din două vagoane a deraiat din cauza unui macaz.

Primul vagon a trecuţ însă macazul s-a schimbaţ iar al doilea vagon a trecut pe altă linie şi a deraiaţ lovind doi stâlpi din beton, pe care i-a rupt. Partea din spate a celui de-al doilea vagon, unde a avut loc impactul cu stâlpii, a fost distrusă‘, a spus Godja.

Conform sursei citate, macazul este unul mecanic şi este posibil ca vatmanul care a trecut înainte să nu fi schimbat corect linia ferată.

Directorul Companiei de Transport Public Arad a precizat că o pasageră în vârstă de 45 de ani, care stătea în al doilea vagon, a fost rănită uşor şi transportată la spital.

El a mai declarat că circulaţia tramvaielor este blocată şi nu se ştie când va fi reluată pe linia care leagă centrul municipiul de cel mai mare cartier – Micălaca şi de localităţile Vladimirescu, Mândruloc, Cicir, Sâmbăteni şi Ghioroc. Pentru realimentarea cu energie electrică a reţelei este nevoie de reinstalarea stâlpilor.

La faţa locului, alţi doi pasageri au acuzat dureri, după ce s-au lovit în vagon, dar nu au vrut să meargă la spital.

Referitor la acest incidenţ Inspectoratul de Poliţie Judeţean a precizat că vatmanul, în vârstă de 42 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltesţ rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor care au dus la producerea evenimentului’, a precizat IPJ Arad.

Agerpres