[FOTO] Andrei Bălbărău de la „Muzeul Cineastului Amator” la „Prietenul de la 20:20”!

În fiecare sâmbătă aducem în casele voastre oameni şi idealurile lor, astfel încât sub semnul prieteniei să putem spera la o viaţă mai bună şi mai frumoasă, pentru a depăşi împreună toate încercările la care ne-a supus pandemia.

Oameni despre care ştim sau oameni care îşi încep un drum în viaţă, cu toţii fac parte din România frumoasă, iar scopul nostru este de a redescoperi frumuseţea sufletească şi dorinţa de a fi împreună prin poveştile lor de viaţă, în care fiecare ne regăsim mai mult sau mai puţin.

Fiecare dintre ascultătorii radioului reşiţean poate fi într-o zi „Prietenul de la 20:20”!

În această seară la emisiunea „Prietenul de la 20:20”  ne vom întâlni cu un tânăr pasionat cineast, Andrei Bălbărău, care se ghidează după ceea ce spunea Marc Aureliu: „Să avem seninătatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat, curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat şi mai ales înţelepciunea pentru a face deosebirea între cele două posibilităţi”.

Andrei a înființat la Reșița „Muzeul Cineastului Amator” împreună cu  Asociaţia „Cogito”, muzeu  ce îşi propune cercetarea şi readucerea în atenţia publicului a mişcării de cineamatorism din România.

Principalele direcţii pe care se orientează muzeul sunt colecţionarea de aparatură utilizată de cineamatori (camere pe peliculă, aparate de proiecţie, vizioneze, prese de tăiat şi lipit filme, filme pe peliculă), colecţtionarea de piese ce au legătură cu industria şi cultura cinematografică (postere de film, poze din filme, poze cu actori, programe de film) şi facilitarea accesului publicului la expoziţiile realizate.

Tânărul nostru prieten își așteaptă vizitatorii zilinic la Universitatea ”Eftimie Murgu” din municipiu, cea care i-a oferit spațiul necesar pentru interesantele sale exponate de colecție.

Este un adevărat temerar al spiritului urbei, un pasionat de frumos şi un tânăr devotat şi implicat.Povestea sa întreagă o vom afla în această seară.

„Nu primim des distincții, dar când primim, e cea mai importantă distincție! Miercuri, în cadrul evenimentului de la Salonul de fotografie industrială, domnul Erwin Țigla,  președintele Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, ne-a oferit medalia „Reșița 250” atât pentru activitatea desfășurată până în prezent, dar și implicarea noastră în organizarea Salonul de fotografie industrială, salon deschis prin implicarea de excepție a TMK Reșița.

O distincție pe care o punem la vedere, să o vedem mereu și să nu uităm, atunci când mai suntem dezamăgiți , că oameni minunați apreciază munca desfășurată și ne sunt alături.

Trebuie să menționăm că e Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin este singura instituție din Caraș-Severin care a realizat o medalie aniversară pentru aniversarea 250”, mărturiseşte Andrei Bălbărău după ce a primit recunoşterea muncii sale.

Ne puteţi urmări live şi pe pagina de facebook Radio România Reşiţa!

Rămâneţi pe https://www.radioresita.ro/ ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles