Organizația Salvați Copiii lansează Campania Națională “Alege să te opui bullying-ului!”. Aceasta urmărește să crească nivelul de conștientizare asupra acestui fenomen și să prevină astfel de comportamente între copii, în mediul școlar.

Bullying-ul este o formă de violență sau de hărțuire, la adresa altei persoane. Repezită un tip de agresivitate ce poate îmbrăca mai multe forme. Poate fi violență verbală, fizică, psihologică, socială și chiar economică. Copiii, victime ale acestui fenomen, sunt predispuși la depresie, tulburări de comportament și trăiesc adevărate drame.

Acest fel de agresiunea se întâlnește și pe rețelele socializare online. „Există câteva studii la nivel național, prin care s-a aflat că 5 din 10 copii sunt hărțuiți online. Această formă de agresiune nu este neapărat din postura de victimă, de asemenea, poate fi ca martor sau agresor.

În momentul de față încercăm să educăm elevii prin intermediul dascălilor, cum să recunoască astfel de forme de hărțuire. Cel mai important este modul în care se acționează atunci când este depistat acest fenomen,” a precizat prof. doctor Ileana Rotaru, președintele Asociației Kreativ Research.

La nivel internațional acest fenomen este cunoscut și studiat, însă, în România există un număr foarte mic de specialiști în domeniul bullying-ului și foarte puține programe de prevenire și stopare a acestui fenomen.