Canalul pluvial care subtraversa Calea Timișoarei, din dreptul noului drum spre Unitatea Militară, până în parcarea de lângă benzinăria Mol, a fost reabilitat.

Din cauza colmatării și a dimensiunii reduse, an de an în timpul ploilor de vară se produceau inundații în zona respectivă. Întreaga structură a fost refăcută și acoperită cu plăci de beton și gazon.

Întregul proiect a inclus amenajarea aleii de promenadă de la fostul CET până în parcarea din zona Triaj. Lungimea totală este de 1.200 de metri. Pe acest amplasament au fost deviate conductele existente și cablurile electrice. S-au montat stâlpi de iluminat, pavaje, spații verzi, platani și aspersoare pentru udarea gazonului.

Lucrarea a fost posibilă după ce Primăria Reșița a achiziționat acest teren, care a fost înstrăinat de către vechea administrație, de la o persoană fizică care deține mai multe proprietăți în oraș.

„Proiectul are o valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei și a început pe buget local. Fiind un proiect bine întocmit, a fost depus ulterior pentru finanțare din fonduri europene. Comisia și-a dat acceptul și astfel primăria a avut o cofinanțare de doar 2%,” a precizat Adelin Tuță, directorul de investiții din cadrul Primăriei Reșița.

1 COMENTARIU

Comments are closed.