[FOTO] A ars casa parohială din Buchin

Casa parohială din comuna cărășană Buchin a fost distrusă, aseară de flăcări.

Incendiul a izbucnit de la o anexă în care se afla centrala termică și s-a extins rapid și la restul casei. Pompierii militari din Caransebeș, sprijiniți de membri ai SVSU din localitate, au reușit să stingă focul după 4 ore de intervenție. Nu au fost înregistrate victime, însă pagubele materiale sunt însemnate, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, Adrian Manofu.

„Ieri seară, în jurul orei 19:30, pompierii cărășeni au fost solicitați, în urma unui apel 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă în care se afla centrala termică a casei parohiale din localitatea Buchin. Focul s-a manifestat cu flacără deschisă la acoperișul anexei, iar în scurt timp acesta s-a extins la imobilul principal și celelate anexe ale gospodăriei. Au intervenit de urgență două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere, din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, în sprijinul acestora sosind și membri ai SVSU Buchin, care au localizat rapid incendiul, acesta fiind lichidat în jurul orei 23.20. Nu au fost înregistrate victime, în urma incendiului a ars acoperișul casei și anexelor, pe o suprafață de aproximativ 600 mp, fiind afectate de foc încăperile casei, camera centralei termice, șopronul de lemne, 2 magazii și o camară, și deteriorate complet centrala termică, diferite aparate electrocasnice și scule, aflate în interior, pompierii salvând bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei”.

Incendiul a fost produs de coșul de fum  neprotejat termic corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.        

De același autor

Related Articles