[FOTO] Ana Maria Costandache, fetița de 9 ani dispărută de acasă a fost găsită în viață

Ana Maria Costandache, fetița de 9 ani dispărută de acasă de joi seara, a fost găsită sâmbătă după-amiază și luată în custodia Poliției, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Galați, Andreea Rogojină.

Potrivit acesteia, fetița a fost găsită în viață și starea ei de sănătate nu a necesitat niciun fel de îngrijire medicală.

Autoritățile au înștiințat familia, urmând să definitiveze procedurile în astfel de situații.

Detalii despre locul unde a fost găsită copila și despre ce a făcut în cele aproape 48 de ore de când a dispărut de acasă vor fi date după definitivarea audierilor în acest caz.

Fetița, din comuna gălățeană Scânteiești, a dispărut de acasă, joi, seară, în jurul orei 20,00, tatăl ei alertând vineri Poliția.

Pentru găsirea fetei, s-au mobilizat nu mai puțin de 100 de polițiști, jandarmi, lucrători ai ISU, voluntari, localnici din Scânteiești și pădurari.

Bărbatul, suspectat că a răpit-o şi a sechestrat-o pe fata de 9 ani dispărută de acasă şi căutata timp de două zile, a fost arestat preventiv, au decis, duminică, magistraţii Judecătoriei Galaţi.

Magistratii au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurori pe numele bărbatului de 42 de ani, din localitatea gălăţeană Scânteieşti, sub acuzaţia de lipsire de libertate.

De asemenea, fotografia fetei a fost distribuită la toate subunitățile de Poliție, la Secția Regională de Poliție Tansporturi Galați și la operatorii de transport de pe raza județului Galați.

Sursa:AGERPRES

Sursa foto: IPJ Galați

(Anca Bica Bălălău)