[FOTO] 08:45 – oră fatidică pe șoselele din Arad

Două accidente de circulație au avut loc simultan în județul Arad. O persoană și-a pierdut viața pe autostrada A1 Deva-Nădlac, pe sensul  de ieșire din țară, la aproximativ 5 km de vamă. Evenimentul a avut loc în zona de staționare a automarfarelor care așteaptă controlul la frontieră. Un autoturism înmatriculat în Ucraina, în care se afla doar conducătorul auto a intrat în coliziune cu un automarfar.

„În această dimineață, în jurul orei 08:45, pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit de urgență cu o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD și elicopterul SMURD, în cazul producerii unui accident rutier, în care au fost implicate un autoturism și un autotren, în care se aflau două persoane, pe A1, sensul de mers Arad-Nădlac, la aproximativ 5 km de Punctul de trecere a frontierei. În urma accidentului a rezultat o victimă, șoferul autoturismului, încarcerată, în stare de inconștiență. Din nefericire, victima prezenta leziuni incompatibile cu viața, iar decesul a fost constatat de către medicul echipajului SMURD. Șoferul autotrenului nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat ofițerul de presă al ISU Arad, Ruxandra Klein.

Un alt accident s-a produs pe DN 7, în orașul Lipova, unde au intrat în coliziune două camioane. Au rezultat două victime, conștiente, dar încarcerate. Pompierii au extras în siguranță victimele, ulterior acestea fiind preluate de către echipajele medicale.

„În această dimineață, în jurul orei 08:45, pompierii militari ai Secției Bârzava au intervenit cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD, în cazul producerii unui accident rutier, în care au fost implicate o autoutilitară și un autotren, pe DN 7, în orașul Lipova. Cele două victime au fost monitorizate la locul evenimentului iar la spital a fost transportată o victimă. Pompierii militari arădeni au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la locul evenimentului”, a precizat Ruxandra Klein.

„Din primele cercetări, a reieșit că un bărbat de 56 de ani, din Sântana, în timp ce conducea o autoutilitară pe D.N. 7, a intrat în coliziune cu o altă autoutilitară. În urma impactului a rezultat rănirea (ușoară la prima vedere) a unuia dintre conducători, acesta fiind transportat la spital pentru evaluarea stării sale și acordarea de îngrijiri medicale. A fost testat cu aparatul alcooltest doar un conducător auto, iar șoferului transportat la spital urmează a-i fi recoltate probe biologice”, a declarat la rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliției, Claudia Iuga.

Cele mai citite

Related Articles