balaurul de transilvania (8)
Reşiţenii au avut parte duminică de un spectacol de acrobaţie în aer liber; o demonstraţie de slickline extreme. Sportivul extreme Flavius Cernescu a traversat, pe o coardă subţire, distanţa dintre cele două turnuri din zona industrială Mociur. Plimbarea la înălţime a avut un scop precis: filmarile la noul documentar de promovare a Transilvaniei şi Banatului, a regizorului cărăşean Sabin Dorohoi, documentar ce se va intitula Balaurul din Transilvania.
Echipa de filmare va parcurge până în 26 octombrie mai multe zone turistice, ori de interes, din cele două regiuni istorice ale României. Principalul obiectiv este acela de promovare a unor zone deosebite, a declarant regizorul Sabin Drăgoi. Un al doilea subiect al filmului este acela de sport exrem, iar al treilea este acela de voinţă, de perseverenţă, de ceea ce poate face un om pentru a reuşi.

Primul reper al filmului a fost municipiul Timişoara, iar după filmările din Reşiţa echipa va fi prezentă, în zilele următoare, pe traseul Semeringului Bănăţean – calea ferată Anina-Oraviţa, la Cascada Bigăr, dar şi în staţiunea Băile Herculane.
Premiera filmului este programată pentru primăvara viitoare, după care Sabin Dorohoi îşi propune o nouă caravană cinematografică, ce va cuprinde toate localităţile în care s-au filmat diferite scene din acest documentar.

(Dan Agache)