Fostul şef Serviciu Resurse Umane din Primăria Timişoara a fraudat concursuri de angajare

Ca răspuns la solicitările reprezentanţiilor mass media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de AURELIAN RODICA, la data faptei şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

  • complicitate sub forma participaţiei improprii la abuz în serviciu, în situaţia în care funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuveniţ în formă continuată,
  • sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată,
  • fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată,
  • instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată,
  • uz de fals în formă continuată.

În prezenta cauză sunt cercetate aspecte referitoare la săvârşirea unor presupuse infracţiuni de către persoane din conducerea primăriei municipiului Timişoara în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât şi pentru posturi de execuţie, în perioada 2018 – 2020.
În contextul menţionat, suspecta Aurelian Rodica, în calitate de şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 10 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte.
Urmarea acestor demersuri a fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile şi ulterior, prin dispoziţiile primarului municipiului Timişoara, care a acţionat fără vinovăţie, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv, etc.
Anterior şi în cursul zilei de 19 iulie 2022, procurorii anticorupţie au efectuat mai multe activităţi de urmărire penală (percheziţii, ridicări de documente, etc.) în vederea constituirii probatoriului.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.
Suspectei Aurelian Rodica i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

        Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cele mai citite

Related Articles