În Caraş-Severin evoluează în prezent 3 focare de pestă porcină africană. Este vorba despre un focar mai vechi la Sacu şi două confirmate recent în cartierul Măgura din Bocşa, judeţul Caraş-Severin. Conform directorului DSVSA Caraş-Severin, medicul veterinar Pavel Borchescu, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă, gospodăriile au fost plasate sub supraveghere oficială, s-a realizat ecarisarea cadavrelor şi s-a efectuat dezinfecţia exploataţiilor. Au fost aplicate restricţii pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor şi a mijloacelor de transport şi au fost amplasate afişe de avertizare a proprietarilor cu privire la măsurile ce trebuie respectate privind prevenirea răspândirii virusului pestei porcine africane. Pavel Borchescu a mai precizat pentru Radio Reşiţa că, existenţa virusului a fost confirmat şi la 62 de exemplare de mistreţ, vânate pe raza a 16 fonduri de vânătoare din judeţ.

Pavel Borchescu

***

Focar de pestă porcină africană la Bocşa. Conform informaţiilor transmise de directorul DSVSA Caraş-Severin, medicul veterinar Pavel Borchescu, miercuri, 6 ianuarie în cartierul Măgura, într-una din gospodării a fost confirmată prezenţa virusului şi mai există o suspiciune într-o alta învecinată. Pavel Borchescu a mai subliniat că, este vorba de peste 10 exemplare de suine, care mai mult de jumătate au fost găsite moarte în padoc.

În această după-amiază la Prefectura judeţului s-a întrunit Comitetul Local de Combatere a Bolilor care, împreună cu prefectul Cristian Gâfu au stabilit un prim plan de măsuri.

Directorul DSVSA Caraş-Severin a mai precizat pentru Radio Reşiţa că, în 16 fonduri cinegetice din judeţ sunt active, în prezent, focare de pestă porcină africană la mistreţ.

Sursa foto: economica.net