Foarte puţini cărăşeni au ajuns în minivacanţa de Paşti pe mâna medicilor!

În minivacanţa de Paşti la Spitalul Judeţean din Reşiţa nu au fost semnalate evenimente care să pună în dificultate desfăşurarea actului medical. În plus, numărul prezentărilor la Unitatea de Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Județean din Reșița, a fost mult mai mic, față de anii trecuți. Astfel, în intervalul 26-29 aprilie 2019, au solicitat asistență medicală nu mai puțin de 318 pacienți, dintre care 50 copii, la care a predominat patologia respiratorie.

Iar dacă în anii trecuți cei mai mulți pacienți care ajungeau la Urgențe acuzau probleme digestive, de această dată, cadrele medicale s-au confruntat cu numai 12 cazuri de colice abdominale, din care două biliare, alte nouă renale și trei enterocolite. În perioada Sărbătorilor Pascale, la Maternitatea Spitalul Județean de Urgență Reșița, s-a născut o fetiță, cu o greutate de 2,8 kg, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Roxana Bălan.

Pentru că zilele libere nu s-au încheiat, cadrele medicale de la UPU recomandă populației cumpătare în alimentație, consum moderat de alcool, evitarea aglomerației, pentru a nu se îmbolnăvi respirator, și evitarea expunerii prelungite la frig și umezeală.

Cele mai citite

Related Articles