Fizioterapia integrativă – un concept prezentat în aceste zile pe Valea Cernei!

În stațiunea Băile Herculane au început în această seară activitățile din cadrul seminarului cu tema FACILITĂRI NEUROMUSCULARE PROPRIOCEPTIVE ÎN CONCEPTUL FIZIOTERAPEUTIC INTEGRATIV, la care participă aproximativ 30 de absolvenți licențiați în domeniul fizioterapiei, din Timișoara, Geoagiu, Orșova, Drobeta Turnu Severin, Băile Herculane.

Seminarul cuprinde multă activitate de exersare practică, exersarea se desfășoară intercolegial, fiecare coleg îndeplinește rolul de terapeut, rolul pacientului și încă un rol, acela de a observa, pentru că se învață și din observare! Avantajul este că vor fi puse în discuție direct cazurile cu care ei se întâlnesc în practică și se va încerca să se facă trimiteri, indicații și să se dea anumite sfaturi cum pot lucra folosind acest concept pe cazurile care le au în practică!, ne-a declarat prof. Ion Gruia – coordonatoru simpozionului și formator acreditat de Ministerul Sănătății.

Seminarul este organizat de Asociația de Fizioterapie Integrativă și se desfășoară pe toată durata acestui sfârșit de săptămână.

Paul-Sever SMADU