cangurUn cangur a fost prins de către poliţişti în apropiere de staţia CFR Aradul Nou. Animalul fusese alergat de mai multe persoane de etnie rromă, iar poliţiştii au fost solicitaţi să intervină pentru a-l salva. „Apelul părea o glumă, era greu de crezut şi pentru noi că un cangur este fugărit de copii. Femeia care a sunat era însă deosebit de insistentă şi ne-am deplasat la faţa locului, incidentul fiind confirmat de către poliţiştii noştri”, a declarat directorul Poliţiei Locale Arad, Viorica Graur.

După ce cangurul a fost capturat şi legat de picioare a fost introdus în portbagajul autoturismului unui agent de poliţie care a vrut să-l transporte la adăpostul pentru câinii comunitari din Arad. Demersul violent a fost însă fatidic pentru mamiferul marsupial care a murit cel mai probabil din cauza stresului şi a oboselii în portbagajul maşinii.

Poliţiştii încearcă să afle cui aparţinea animalul, bănuind că acesta a scăpat din curtea unei case din zona Gării Aradul Nou. Ei nu exclud nici ipoteza ca animalul să fi sărit dintr-un vagon care a trecut prin gară.