Studenţiada la Reşiţa: Festivalul studenţilor în desfăşurare la Universitatea „Eftimie Murgu”

Liga Studenţilor din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa organizează, în perioada 16-20 octombrie, Studenţiada 2017. Pe parcursul acestei săptămâni, studenţii reşiţeni au ocazia să participe la o serie de acţiuni educaţionale, culturale sau sportive, a declarat pentru Radio Reşiţa, Christian Paul Chioncel – prorectorul unităţii de învăţământ superior.

Festivalul a început luni, 16 octombrie cu acţiunea „Studenţi la cuţite”, o adaptare a emisiunii de televiziune, în care cursanţii universităţii din municipiul de pe Bârzava au încercat să arate că ştiu să gătească şi au împărtăşit din reţetele învăţate de la părinţi sau „furate” de la colegii din cămin.

Marţi, 17.10.2017, de la 20.00, în curtea universităţii reşiţene va avea loc o proiecţie de film în aer liber.

Ziua de miercuri, 18.10.2017, va debuta cu o acţiune culturală. Studenta Irina Chic va realiza portrete la minut în curtea universității.

Joi, 19.10.2017 va fi dedicată unei acţiuni umanitare de donare de sânge şi apoi sportului, iar vineri, 20.10.2017, studenţii vor fi invitaţi să cunoască universitatea într-un mod cu totul inedit, la un treasure hunting.

Studenţiada este un festival studenţesc organizat simultan de toate organizaţiile studenţeşti membre ale Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).

În anul 2006, UNSR a iniţiat „Studenţiada”, festival studenţesc organizat la nivel naţional, care a determinat 5.000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la diverse activităţi extracurriculare, iar în 2016 festivalul s-a desfășurat în 16 orașe, având peste 50.000 de participanți. Studenţiada are în vedere rolul important pe care creativitatea şi inovaţia îl au în viaţa noastră de zi cu zi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea noastră ca indivizi, cât şi ca societate.

La nivel local, Studenţiada este organizată de Liga Studenţilor din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa în parteneriat cu Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa şi Muzeul Cineastului Amator. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles